Hoe werkt een Solar Charger ?

Hoe werkt een Solar Charger ?

In algemene zin: Een Solar Charger werkt door het vastleggen van zonlicht om dit vervolgens om te zetten in energie, die gebruikt wordt voor het opladen van het apparaat dat aangesloten is op de Solar Charger. Maar ik denk dat je dat al wist, dus laten we even wat dieper gaan.

Solar Chargers maken gebruik van fotovaoltaïsche cellen. Fotovoltaïsche beekent gewoon licht (foto) energie (fotovoltaïsche). Binnen fotovoltaïsche bevinden zich halfgeleiders (meestal silicium in combinatie met extra elementen), die verzamelen van energie uit het geabsorbeerde zonlicht. Deze energie wordt geleverd door middel van de vrijgekomen elektronen, die uiteindelijk terecht komen in de interne batterij van de Solar Charger.

Nu dat je stroom in de batterij hebt, kun je dat direct gebruiken (weinig stroom) of in de toekomst als je meer energie opgelsagen hebt. Om wachttijden te verkorten hebben veel Solar Chargers de mogelijkheid om de batterij op te laden door een USB aansluiting. Hoewel dit niet heel goed is voor het milieu zorgt het er wel voor dat jet wat backup stroom in de lader hebt zitten.

Meer informatie over hoe zonnecellen werken kijk dan eens naar dit artikelen : Wikipedia

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>